MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
19.6.2017

Kuře pečené po Italsku

Italská kuchyně je považována za jednu z nejlepších na světě. Dnes si připravíme kuře s italskými bylinkami a mletým zázvorem.

Suroviny

Kuře 1 ks
Italské bylinky 1 lžíce
Mletý zázvor 1/2 lžičky
Máslo 2 lžíce
Cibule 1 velká
Sůl dle chuti

Italské bylinky jsou vhodné k přípravě těstovin, omáček, bílého masa, salátů a tepelně zpracované zeleniny. Skládájí se z cibule, bazalky, sladké papriky, tymiánu, majoránky, česneku, petrželové naťi, oregána, saturejky a estragonu.

Postup přípravy

Kuře omyjeme, na povrchu i uvnitř okořeníme Italskými bylinkami spolu s mletým zázvorem a necháme hodinu v chladu odležet.

Na másle zpěníme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, vložíme kuře a dáme jej péct.

Když se kuře zatáhne osolíme jej, vložíme zpět do trouby a obvyklým způsobem upečeme dozlatova.

Podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Moravskoslezští hasiči vyjeli ráno ke čtyřem nehodám

Ke čtyřem nehodám, které mohly souviset s hlášenou ranní ledovkou, vyjeli profesionální hasiči na území Moravskoslezského kraje od půl šesté do půl de

Post

Podhorská Nemocnice v Rýmařově slaví 105 let

V sobotu tomu bylo přesně 105 let ode dne, kdy do čerstvě otevřené nemocnice v Rýmařově vstoupili první pacienti. Za tuto dobu se v Podhorské nemocnic

Post

Záchranáři zasahovali u dvou událostí se zraněními v obci Lomnice na Bruntálsku

Posádky zdravotnické záchranné služby, včetně vrtulníku, zasahovaly ve středu ráno a dopoledne, v odstupu pouhých dvou hodin u dvou událostí se zraně

Reklama

garaze.fabrego.cz

Reklama

PARTNEŘI

www.beautyexpo.cz garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz

REKLAMA